Leopardtårta med hatt

I helgen var det dags för ett bakkalas igen. Denna gång för min kollegas dotter Minna som fyllde 9 år.

Jag lovade även att göra en tårta. Minna önskade sig en tvåvåningstårta med leopardmönster och en hatt. Här är mitt genomförande.

Mönstret på tårtan är målat med svart och brun Wilton pastafärg upplöst med några droppar vatten. Det behövdes väldigt lite färg - själva hatten innehåller t ex. mycket mer svart färg än mönstret.

Här kommer några bilder som förklarar hur jag gjorde hatten. Det skulle vara enklare att göra en minitårta på en liten tårtbricka istället för att använda en kopp som stöd. Eller i alla fall godare. Men tanken var att ha tomrum i hatten så att den kunde sitta snett på tårtan utan att behöva skära av tårtan. Som en riktig hatt. Jag ville sedan ta bort koppen (därför folie) men ändrade mig, hatten skulle nog rasa. Så jag tog bara bort plasten och koppen fick sitta kvar. Nästa gång testar jag nog med material som flowerpaste som hårdnar så pass bra att det inte skulle behövas varken kopp eller bricka.

Här kommer några fler bilder av det färdiga resultatet.

Bokstäverna och siffran är gjorda av flowerpaste med hjälp av dessa bokstavsutstickare. Här hittar du Miss Étoiles plakettutstickare. Rosen är också gjort av flowerpaste med hjälp av rosutstickare och sitter på en floristtråd som jag har stoppat in i tårtan så att rosen sitter fast.

Och här kommer några bilder av de fina cupcakes som tjejerna dekorerade på bakkalaset:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *