Angry birds barnkalas

Idag är det Devins femårskalas. Tema? Angry birds så klart. Det blev en angry birds tårta och angry birds cupcakes. Angry birds inbjudningskort, servetter,  angry birds dukar, angry birds koppar…

… och angry birds godispåsar med angry birds godis och leksaker i, angry birds musik. Joooo, angry birds i stort sett överallt.

Jag kom på att jag fotade tårtan innan jag satt tuppkamen på fågeln. Längst ner finns det en bild på den färdiga tårtan. Där kan man också hitta den mallen jag använder för att skära ut marsipandelarna. Denna gång hade jag tårtbottnar något mindre (20 cm i diameter) så jag skrev ut mallen i 85% av original storlek.

Här hittar du karamellfärger för marsipan. Jag köpte färdigfärgad röd marsipan, resten färgade jag själv med svart karamellfärg och blandningar av gul och brun.

Marsipan angry birds tårta mall – del 1

Marsipan angry birds tårta mall – del 2

4 kommentarer till Angry birds barnkalas

 1. Annika Lehtonen skriver:

  Hejsan!

  Tack för denna superfina idé på angry birds tårta.Jag har en son hemma som fyller 5 år och önskade sig denna tårta.Dubbelgillar :)

  Hälsningar,
  Annika L

  • Petra Sollén skriver:

   Vad roligt. Angry birds tårta blir en garanterad succé på kalaset :) Grattis till honom!

 2. Mia skriver:

  Hej, Jag hade tänkt att försöka ge mig på en sådan tårta åt min son som fyller år snart. :D Frågan är dock, spelar det någon roll om man använder sugarpaste eller marsipan? Är det nån skillnad på konsistens m.m?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *