Cupcakes med snödroppar

Recept och step-by-step till cupcakes med snödroppar.

Snön försvann under de veckorna vi var instängda inomhus och kämpade mot influensan. När jag gick ut för att hämta posten såg jag att snödroppar började titta fram bland snöresterna. Jag blev så glad. Våren är på gång! Nu känner jag hopp igen. Hopp för att vintern tar slut. Att våra sjukdomar tar slut och vi ska kunna gå ut igen och njuta av vårsolen.

Jag fick lust att göra något vårigt. Det blev snödroppar av sockerpasta planterade i chokladmuffins med nougatfrosting, och mosade chokladkakor som jord.

Cupcakes med snödroppar

Så här gjorde jag.

DAG 1

Färga lite vit sockerpasta med pastafärg (Här blandning av leaf green och brun - supersmå mängder. Använd tandpetare). För att göra bladen, kavla ut sockerpastan och använd pizza slicer för att skära en form av bladen. Med modelleringsverktyget (Comb tool eller Ball tool) gör du en fördjupning i bladen. Låt de torka lätt böjda (jag använder aluminiumfolie för att ge form till mina sockerdekorationer). Stjälkarna gör du lätt genom att rulla lite sockerpasta, skära bort kanter och böja. Allt detta ska torka tills nästa dag.

DAG 2

Kavla ut vit sockerpasta och stick ut en prästkrage. Gör hål i mitten för stjälken. Dessa blomutstickare har 8 blad och vi behöver bara 6 så vi skär bort två. Förkorta sedan vart annat blad med modelleringsverktyget ”Comb tool”. Vänd blomman upp och ner på en formdyna och forma (fördjupa) alla blombladen med en ”Ball tool”.

Dags att sätta blomman på den torkade stjälken. Du behöver ätbar lim för detta. Det är bara de korta blombladen du ska limma på stjälken, de långa bladen ska bara hänga över.  Sista steget är att rulla en tunn remsa av den gröna sockerpastan och limma den kring stjälken där blomman börjar. Låt nu den färdiga snödroppen torka i ett snapsglas, gärna över natten.

Snödroppe av sockerpasta step by step

Själva cupcaken består av en chokladmuffin som jag bakade något lägre för att få plats med frostingen och smulade kakor utan att bygga ett högt berg. Jag använder vanliga vita muffinsformar för att baka muffins i och sedan stoppar jag dem hela (muffin inkl. muffinsformen) i finare stabila muffinsformar.

Nougatfrosting

50g rumstempererat smör
70g nougat
1 dl florsocker

Vispa smör, addera sedan nougaten och vispa. Häll i florsockret och vispa lite till.

Spritsa nougatkrämen på cupcakesen och strö över kaksmulorna. Tips: För att mosa kakorna utan att smula ner hela köket, lägg kakorna i en plastpåse och för över en kavel några gånger.

För att plantera snödropparna använde jag modelleringsverktygen igen och gjorde hål i cupcaken först.

Vår cupcakes med snödroppar

Vår cupcakes snödroppe

Vår cupcakes snödroppe

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *