Morotscupcakes





Vad kan vara nyttigare än mat som innehåller morot? Jag blev jätte sugen på morotskaka häromdagen så det fick bli lite morotscupcakes. Det tog mig flera dagar att göra dem för jag började jobba heltid och kommer till bakandet först runt 9 på kvällen.

Ingredienser:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 dl olja
4 1/2 dl fint rårivna morötter

Vispa äggen och sockret poröst. Blanda de torra ingredienserna och addera äggen. Tillsätt slutligen olja och rårivna morötter. Jag fyllde bara muffinsformarna till hälften - jag vill inte att cupcakesen skulle vara överfulla när de är klara för att frosting måste också få plats, sedan vill jag täcka de med sockerpasta och jag vill inte att det hela ska bli ett stort berg.

Baka på 150 grader i cirka 25 minuter (medelstora cupcakes). Receptet till morotskaka kommer från leila.se. Till frosting använde jag philadelphiaost, socker och smält vitchoklad. Morötterna är modellerade av marsipan färgad med pastafärg.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *