Pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

Här hittar du recept till goda pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins med cream cheese frosting (ca 12 muffins)

3 ägg
2,5 dl strösocker (gärna hälften farinsocker)
3 dl vetemjöl
1 dl olja
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk malen nejlika
1 1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk kardemumma
6 msk creme fraiche

Gör så här:
Vispa äggen och sockret poröst. Blanda sedan de torra ingredienserna och häll i. Addera till sist olja och creme fraiche. Fyll muffinsformarna till 3/4. Baka i ca 20 minuter (175 grader).

Vitchoklad-cream cheese frosting

300 g philadelphiaost
200  g vitchoklad
1 dl florsocker
några droppar citronarom
Smält chokladen och låt svalna. Vispa ihop philadelphiaost och socker. Addera sedan den smälta chokladen och vispa ordentligt (OBS. chokladen hårdnar fort i kontakt med den kalla philadelphiaosten). Det blir väldigt gott med några droppar naturlig citronarom.

Täcka cupcakes med sockerpasta

Ibland täcker jag cupcakes med vit sockerpasta. Det blir så himla fint. Då bakar jag muffins något lägre (fyll muffinsformarna med 2/3). När jag tar muffinsarna från ugnen så stoppar jag de i lite finare formar. När de har svalnat så spritsar jag eller brer på frostingen. Sedan kavlar jag ut sockerpastan och skär ut en cirkel med runda utstickare (släta eller vågiga). Diametern på locket ska vara något större än diametern på muffinsformen (hur mycket större beror på hur mycket frosting du har spritsat på, det gäller att testa). Detta set av runda utstickare är så smidigt, man alltid hittar den rätta diametern som passar just då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *