Oreo spökkakor - recept
Här kommer en recept till söta halloween kakor. Oreo kakor med smörkräm doppade i choklad.
Ingredienser:
1 1/2 dl socker
1 dl kakao
3 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
150 gr rumsvarmt smör
1 lätt uppvispat ägg
ev. svart karamelfärg
fyllning
50 gr smör
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vanilj
Blanda först de torra ingredienserna. Rör sedan i smöret och sist ägget.
Kavla degen och stick ut former med halloween utstickare. Grädda mitt i ugnen på 175 grader 8 - 10 minuter. Låt svalna. Doppa halva av kakor (locken) i mörk resp. vitchoklad. Kyla ner. Resten av chokladen häll jag in i en plastpåse, klippte bort ett hörn och gjorde ögonen. Kyla ner.
Limma ihop sedan locken och botten med smörkräm. Jag har använt lite orange karamelfärg för att göra krämen lite mer halloweenish.
Receptet till kakorna har jag hittat på Min kakburk.
Kan man frysa deg som blir över? Hur länge i så fall? Mvh Emma
Hej, jag har inte testat tyvärr.