Cake pops

Gick det snett med dina muffins eller tårtbottnar?  Släng dem inte, gör cake pops!

Cake pops är barnens favorit. Och de är lätta att göra. Smula eller mixa tårtbotten, sockerkaka, kladdkaka eller olika köpta kakor.  Lägg till smör och florsocker så det blir lagom sött och kladdigt. Addera sedan eventuell smak (arakarom om du vill ha dammsugar-cake pops) eller några droppar rom om du bakar för vuxna.

Det är bra att forma bollar av massan på en gång för massan kommer att hårdna något och bli mer smulig desto längre du väntar.

Forma små bollar - inte för stora annars ramlar de av pinnen. Jag brukar göra litet hål i bollarna först och sedan stoppa in pinnar eller papperssugrör. Man kan doppa pinnarna i lite smältchoklad först så sitter de bättre i cakepopsen. Det är bra att sätta pinnarna i bollarna på en gång, innan de hårdnar - då är risken att de spricker mindre.

Nu vill vi att bollarna ska hårdna ordentligt innan vi doppar dem i chokladen - så lägg de i kylen ev. frysen för en stund. Efter jag doppat cake popsen i chokladen lägger jag de på en avkylningsgaller för en kort stund så att den överflödiga chokladen droppar bort - sedan lägger jag de på bakplåstpapper och behåller dem i kylen. De här cake popsen har jag dekorerat med rosett och Enjoy flaggor från Miss Étoile. Flaggorna  finns även utan text så du kan skriva in namn på kalaset och använda istället för placeringskort :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *