Halloween ögonpops





En av årets Halloween smaskigheter blir ögon-cakepops - ögonpops.

 

Här kommer lite bilder från hur jag gjorde.

Själva cakepopsen består av smulad chokladtårtbotten, smör, florsocker, kakao och arakarom. Allt mixat ihop till en lagom konsistens - kletigt så att det går lätt att rulla bollar men inte för mycket. Det med vågen känns kanske lite överkurs men det är bra sätt att få alla bollar lika stora (om man inte har form för cakepops). Innan cakepopsen hårdnar så gör jag hål i dem, doppar sugröret i smält choklad och stoppar in det i hålet. Sedan låter jag cakepopsen hårdna ordentligt i kylen innan jag fortsätter att täcka de med sockerpasta.

Pupillerna är gjorda av blåfärgad resp svartfärgad marsipan. Blodkärlen är  gjorda med kristyr (1 dl florsocker, 2,5 tsk vatten, 1/4 tsk meringue pulver) färgad med ytterst lite svart karamellfärg (vatten och meringue pulver kan man ersätta med lite äggvita).

 

En kommentar till Halloween ögonpops

  1. […] 4. Att ha ögonen på skaft är viktigt, men att ha dem på sugrör är bättre – åtminstone om det är cake-pops det handlar om. Bloggen Käck kaka har gjort superfina steg-för-steg-instruktioner. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *