Halloween spök-cakepops





Nästa godsak på halloweenbordet är spök-cakepops.

 

Här kommer några bilder från arbetsprocessen.

Själva cakepopsen består av smulad chokladtårtbotten, smör, florsocker, kakao och arakarom. Allt mixat ihop till en lagom konsistens – kletigt så att det går lätt att rulla bollar men inte för mycket. Innan cakepopsena hårdnar så gör jag hål i dem, doppar sugrör i smält choklad och stoppar in i hålet. Sedan låter jag cakepopsen hårdna ordentligt i kylen innan jag fortsätter att täcka de med sockerpasta.

Ögonen och mun är gjorda av svartfärgad marsipan.

 

 

2 kommentarer till Halloween spök-cakepops

  1. Irene skriver:

    Hej igen…tackar för underbara recept som vanligt…min dotter undrar hur mycke av allt som ska vara i dina cakepops….hon skulle vilja ha dom på sitt kalas på måndag….Mvh//Irene

    • Petra Sollén skriver:

      Hej Irene, här kommer receptet: 3 dl kaksmulor (jag använde smulad chokladtårtbotten), 100 g smör, 1 dl florsocker, 2 msk kakao, araksessense. Men sedan beror på vilken sorts kaksmulor man använder, det kan därefter behövas mer eller mindre smör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *