Nästa godsak på halloweenbordet är spök-cakepops.
Här kommer några bilder från arbetsprocessen.
Själva cakepopsen består av smulad chokladtårtbotten, smör, florsocker, kakao och arakarom. Allt mixat ihop till en lagom konsistens – kletigt så att det går lätt att rulla bollar men inte för mycket. Innan cakepopsena hårdnar så gör jag hål i dem, doppar sugrör i smält choklad och stoppar in i hålet. Sedan låter jag cakepopsen hårdna ordentligt i kylen innan jag fortsätter att täcka de med sockerpasta.
Ögonen och mun är gjorda av svartfärgad marsipan.
Hej igen…tackar för underbara recept som vanligt…min dotter undrar hur mycke av allt som ska vara i dina cakepops….hon skulle vilja ha dom på sitt kalas på måndag….Mvh//Irene
Hej Irene, här kommer receptet: 3 dl kaksmulor (jag använde smulad chokladtårtbotten), 100 g smör, 1 dl florsocker, 2 msk kakao, araksessense. Men sedan beror på vilken sorts kaksmulor man använder, det kan därefter behövas mer eller mindre smör.