Jul cake pops





En annan godsak som är smidig att göra till julens dessertbord är cake pops. Här kommer ett recept.

Recept till jul cake pops

160 g smulade kakor eller tårtbotten
80 g florsocker
70 g smör
1 tsk arakarom
ev. kakao

Tänk på att behovet av smör kan variera beroende på vilken sorts smulad kaka du använder.
Blanda alla ingredienser och forma bollar av massan med en gång för massan hårdnar något och blir mer smulig desto längre du väntar.

Forma små bollar – inte för stora annars ramlar de av pinnen (ca 3 cm i diametern). Jag brukar göra ett litet hål i bollarna först och sedan stoppa in papperssugrör. Man kan doppa sugröret i smältchoklad först så sitter de bättre i cakepopsen. Det är bra att sätta pinnarna/sugrör i bollarna med en gång, innan de hårdnar – då är risken att de spricker mindre.

Nu vill vi att bollarna ska hårdna ordentligt innan vi doppar dem i chokladen – så lägg de i kylen ev. frysen för en stund. Efter jag doppat cake popsen i chokladen lägger jag de på en avkylningsgaller för en kort stund så att den överflödiga chokladen droppar bort – sedan lägger jag de på bakplåtspapper och behåller dem i kylen.

jul cake pops

Foto: Sara Landstedt (www.dayfotografi.se, @dayfotografi)

Stylist: Katrin Bååth (http://katrinb.se, @katrinbaath)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *