Marsipan angry birds tårta

Idag fyller min älskling fem år. Han önskade sig en angry birds tårta så klart. Det blev en liten angry birds gris tårta till frukost och sedan en röd fågeltårta på eftermiddagen när några kompisar kom.

För att göra den stora tårtan använde jag mig av en mall som jag har ritat i Illustrator. Länken till angry birds mallen hittar du längst ner på sidan. Det är två A4 sidor att skriva ut och den är anpassad för en tårta ca 23 cm i diametern. Här hittar du karamellfärger för marsipan. Jag använde röd, svart och blandningar av gul och brun.

Så här såg planeringen ut:

Och här är resultatet

Här kan du ladda ner en mall till en marsipan angry birds tårta. Det är två A4 sidor att skriva ut och den är anpassad för en tårta ca 23 cm i diametern.

Marsipan angry birds tårta mall - del 1

Marsipan angry birds tårta mall - del 2

 

11 kommentarer till Marsipan angry birds tårta

 1. Jennie skriver:

  Tack för mallarna! Här blev det en svart Angry Bird :)

 2. Marcia Öberg skriver:

  Så fina tårtor! Min son är tokig i angry birds. Vart kan man beställa dom? Bor i skåne. MVH Marcia.

  • Petra Sollén skriver:

   Tack så mycket. Tårtorna går tyvärr inte beställa här :( jag har bakat dem till min son som är också tokig i angry birds :)

 3. Tanjis skriver:

  Till helgen ska min son ha kalas och jag var lite dålig med planeringen.
  Skulle skicka ut hemgjorda inbjudningskort lite i panik i söndags och skrev ut några Angry Birds inbjudningar, efter det kom jag på att vi kanske kunde ha lite Angry Birds tema.
  Det var då jag hittade hit! Vilken härlig sida!
  Den här tårtan vill jag gärna testa att göra till kalaset och jag tackar så ödmjukast för att det till och med finns mallar att printa ut! Helt fantastiskt!
  Om jag har tid så skulle jag ju även vilja göra de små gröna grisarna, tyckte de var såååå söta.
  Men en sak i taget.

  Tack för en härlig sida med massvis av inspiration.

  • Petra Sollén skriver:

   Så roligt att min sida har inspirerat dig! Lycka till med tårtan, kommer att bli toppen.

 4. Emma Lindbäck skriver:

  Vilken fantastisk tårta! Min 5-åring vill prompt ha den på sin födelsedag och det kan jag förstå :). Jag är inget valpropaganda och behöver lite tips & hjälp. Jag har använt färdiga marsipanlock till mina tårtor men det blir ju alltid veck runt om kanterna liksom. Hur gör man för att den ska bli så slät och fin runt hela tårtan? Antingen blir det ju lagda veck eller så har jag skurit snitt runt om och lagt marsipanen lite omlott. Inte snyggt. Hur gör man?
  //Emma

  • Petra Sollén skriver:

   Hej Emma,
   tackar :) det är inte alls svårt att täcka tårtan utan veck. Köp bara inte färdig marsipanlock, du får kavla själv. Du kan köpa redan färgad marsipan på nätet eller så färgar du själv med pastafärg. I detta Hello Kitty tårta inlägg finns det lite bilder på hur jag täcker en tårta. För vanlig storlek (diameter 22 - 24 cm) räkna med 500 g marsipan. Bearbeta marsipan bra innan du börjar kavla (då blir den mer elastisk) Kavlad lock får vara bra mycket större än vad tårtan är, jag brukar ha ungefär 10 cm extra runt om som jag sedan skär bort med pizzaslicer eller ribbon cutter. Jag brukar göra locket 3 - 4 mm tjock. Sedan lägger du locket på en spacklad tårta och jobbar uppifrån ner, jämnar ut. Blir det veck så lyfter du upp och rättar till. Sedan använder jag en sådan här
   smoother för att göra ytan fin. Lycka till!

 5. Monika skriver:

  Jättefin tårta! :) Jag undrar dock över marsipanen, köper du vit då och sedan tar ifrån den för att sedan färga den i de olika färgerna?

  • Petra Sollén skriver:

   Tack så mycket :) Ibland köper jag redan färgad marsipan för att täcka tårta med, ibland köper jag vanlig marsipan i mataffären och färgar den själv. Det beror lite på vilken färg det är jag vill ha. I detta fallet har jag köpt redan färgad röd marsipan - finns på kakburken, tårtdecor, strössel och annat och från nästa vecka även i min e-butik på http://www.bakgrejer.se (där blir den billigast :). Resten - svart, gul, brun och rosa har jag färgat själv. Även vita marsipanen (ögon) har jag färgat - marsipan är inte vit av sig själv och det finns ”extra vit” pastafärg som gör att marsipan blir någorlunda vit (tyvärr aldrig helt vit). Har du mer frågor eller funderingar så maila mig gärna - info(at)kackkaka.se

 6. Irene skriver:

  Tack snälla för att du vill dela med dig av dessa mallar, uppskattas verkligen…:)

 7. Yousefi skriver:

  tusen tack för de värdefulla tipsen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *