Red velvet tårta recept





Ska man baka tårta till jul så finns det knappast en tårta som skulle passa bättre än Red velvet.

Red velvet tårta recept

Här kommer ett recept till red velvet tårta. Tårtan blev väldigt saftig och hade vacker röd färg. Som fyllning passar min favorit, cream cheese-vitchoklad fyllning med citronsmak, utmärkt. Det blev fantastiskt gott.

Red velvet tårta recept

Receptet räcker till 4 stycken 15 cm bottnar.

80 g smör
1 dl mjölk
1 dl fil (eller lätt yoghurt)
3 dl strösocker
4 dl mjöl
2 ägg
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk bakpulver
1 burk Wilton pastafärg – red red eller christmas red (för denna tårta använde jag red red)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjölken med filen och låt stå. Vispa socker och smör ett tag, sedan addera äggen och fortsätt vispa i någon minut.  Addera den röda pastafärgen. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och addera i smeten. Häll i mjölk-blandningen. Smörja och mjöla springformen. Dela smeten i två delar och baka i 2 omgångar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 30 minuter. Testa med en sticka.

 

Vitchoklad-philadelphia fyllning

400 g philadelphiaost
200  g vitchoklad
1,5 dl florsocker
1 dl grädde

Smält chokladen och låt svalna. Vispa gräden. Sedan vispa ihop philadelphiaost och socker. Addera sedan den smälta chokladen och vispa ordentligt. Det blir väldigt gott med några droppar citronarom.

 

Tårtan är täckt med vit sockerpasta.

 

Red velvet tårta recept

 

Red velvet tårta recept

Foto: Sara Landstedt (www.dayfotografi.se, @dayfotografi)

Stylist: Katrin Bååth (http://katrinb.se, @katrinbaath)

 

4 kommentarer till Red velvet tårta recept

  1. Ida skriver:

    Hur länge ska botten gräddas och hur många grader? Tacksam för snabbt svar

  2. maria skriver:

    du har inte angett vilken storlek på form du använt…?

    • Petra Sollén skriver:

      Min form var 15 cm och det räckte till 4 bottnar. Baka gärna i två omgångar (2 och 2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *