Spackla tårta - recept
Tårtan spacklas innan den täcks med marsipan eller sockerpasta.
Smörkräm är väldigt smidig för den ger slät yta samt skyddar från att sockerpasta/marsipan blir blöt av fyllningar. Tänk på att smörkrämen måste vara mjuk när man spacklar annars smulas tårtan sönder.
Recept 1 - Smörkräm med citronsmak
150g smör
150g florsocker
några droppar citronarom
Recept 2 - Vitchokladkräm
80g smält vit choklad (avsvalnad)
80g philadelphia
80g rumstempererat smör
Vispa ihop (vitchokladen har tendens att hårdna direkt vid kontakt med kallare philadelpia så du får vara ganska snabb :)
Nu är tårtan klar för att täckas med marsipan eller sockerpasta (recept till sockerpasta).
Hej! Hur går man tillväga när man gör smörkrämen? Räcker en sats till en tårta eller fler?
Hej, det brukar räcka med en sats (beror lite på hur många ojämnheter som måste jämnas ut).