Spackla tårta - recept





Tårtan spacklas innan den täcks med marsipan eller sockerpasta.

Smörkräm är väldigt smidig för den ger slät yta samt skyddar från att sockerpasta/marsipan blir blöt av fyllningar.  Tänk på att smörkrämen måste vara mjuk när man spacklar annars smulas tårtan sönder.

Recept 1 - Smörkräm med citronsmak

150g smör
150g florsocker
några droppar citronarom

Recept 2 - Vitchokladkräm

80g smält vit choklad (avsvalnad)
80g philadelphia
80g rumstempererat smör
Vispa ihop (vitchokladen har tendens att hårdna direkt vid kontakt med kallare philadelpia så du får vara ganska snabb :)

Nu är tårtan klar för att täckas med marsipan eller sockerpasta (recept till sockerpasta).

2 kommentarer till Spackla tårta - recept

  1. Alexandra skriver:

    Hej! Hur går man tillväga när man gör smörkrämen? Räcker en sats till en tårta eller fler?

    • Petra Sollén skriver:

      Hej, det brukar räcka med en sats (beror lite på hur många ojämnheter som måste jämnas ut).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *