Födelsedagstårta

Min mamma fyllde år den 23:e december och jag överraskade henne med tårta till frukost. Mina föräldrar kom från Tjeckien och Jimmies familj från Norrland för att fira jul med oss. Det är inte ofta min mamma får tårta så här på hennes födelsedag, en dag innan julafton. Och det var inte lätt att göra den i smyg när hon bor hos oss. Det blev en sen natt och en dag fick hon vara ute mycket med barnen. Men det var värt det. Hon blev helt tårögd. Förutom tårtan fick hon ett Swarowski smycke från Smyckrad.

Tårtan består av 3 ljusa tårtbottnar, vit chokladganache och philadelphia-vitchoklad fyllning med några droppar jordgubbsessens och lite rosa färg.   Rosorna är gjorda några dagar innan för att de ska torka ordentligt. De är gjorda av flowerpaste färgad med röd pastafärg.

Här kommer lista av verktyg och material jag använder för att göra rosor. Detaljerad manual med bilder kommer i någon av kommande inlägg.För att kavla flowerpaste väldigt tunnt - ikea silikon underlag och non-stick kavel För att sticka ut bladen - utstickare ros/kalla För att göra rosenbladen vågiga - formdyna och modelleringsverktyg eller kavelns runda sida. Bladen är rullade med en tandpetare. För att limma bladen - ätbar lim eller krystyr. För att kunna sätta blommorna på tårtan floristtråd.

2 kommentarer till Födelsedagstårta

  1. Ida skriver:

    Så fin den blev :)

  2. Petra Sollén skriver:

    Tack Ida. Hon var nöjd kan jag säga :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *