Hello kitty tårta o cupcakes

Denna helg blev det en Hello Kitty tårta och Hello Kitty cupcakes för Vanessa som fyller 4.

Tårtan hade 3 vaniljbottnar (recept till tårtbotten), vaniljfyllning och rårörda jordgubbar (recept till tårtfyllningar). Den är spacklad med smörkräm med citronsmak (att spackla tårta) och täckt med marsipan.

De söta muffinsformarna finns att köpa här - muffinsformar. Silikon spritspåse är min nya favorit. Dags att slänga den gamla tygpåsen :) Sockerpasta/marsipan är färgad med Wiltons pastafärger - pink och svart. Med denna blomutstickare gjorde jag blomman på Hello Kitty.

För att göra Hello Kitty på tårtan använde jag mig av en mall som jag har ritat i Illustrator, skrivit ut på papper och klippt ut.

Så här såg planeringen ut

Här kan du ladda ner min mall till Hello Kitty tårta  i pdf format.

Och så här blev resultatet:

 

22 kommentarer till Hello kitty tårta o cupcakes

 1. sara skriver:

  Hejsan!
  Vad kostar hellokitty tårtan? :)

  15 personer.

  Mvh
  sara

 2. Irene skriver:

  Vilka fina tårtor, och tack än en gång för mallen….

 3. Georges skriver:

  Hej!
  Enkel men Jättefin Hello Kitty tårta, jag har precis skrivit ut mallen och tänkte göra en liknande tårta, men jag undrar bara hur många gram marsipan/sockerpasta har du använt till just den här tårtan…?

  Mvh// Georges

  • Petra Sollén skriver:

   Hej, 500g marsipan för att täcka tårtan. Hello Kitty är sedan gjord av sockerpasta. Lycka till.

 4. Sofia skriver:

  Fodrar du marsipanen innan du lägger den på smörkrämen för att marsipanen inte ska svettas? Eller behövs det bara om man har grädde under marspipanen? Vad avnänder du i så fall för att fodra med?

  • Petra Sollén skriver:

   Inte om jag lägger marsipanen på smörkräm. Det är som du säger grädde eller någon annan ”blöt” fyllning som kan kräva fodring. Det är smör (riktigt mjukt) jag penslar på. Mot svettning också gäller att inte täcka tårtan med folie eller plast lock när den står i kylen, och inte utsätta den för stora temperaturändringar.

 5. Rosa Nordström skriver:

  Hej!

  Jag undrar vad du använder för recept till dessa cupcakes?

 6. Linda skriver:

  Hej! Är sugen på att baka denna tårta till min dotter som fyller fem snart. Undrar vad du använt för att ”limma” fast blommorna samt pärlan på blommorna. Mvh Linda

  • Petra Sollén skriver:

   Hej Linda, ursäkta sent svar (har varit på semester). I detta fall använde jag kristyr, men oftast använder jag ätbar lim.

 7. Catarina skriver:

  Hej!
  Jättefin tårta som jag nu tänkt att ge mig på att göra… Har du använt pastafärg Wilton pink till både marsipanlocket på tårtan och de olika nyanserna på Hello Kittys tröja? Vilken storlek på blomutstickaren har du använt? Mvh Catarina

 8. Petra Sollén skriver:

  Hej Catarina, jag kommer inte ihåg men det kan vara så att tröjan innehåller även lite violet. Storleken på blossom-utstickare är den andra största. Lycka till :)

 9. hind skriver:

  hej,
  jag undrar om man vill ha grädde under marsipanen, vad ska man fodra marsipanen med eller räcker det att man har grädde under istället för smörkräm? tack:-)

  • Petra Sollén skriver:

   Hej, det är bättre att fordra marsipanen om det är grädde under, annars blir marsipanlocket ganska fuktig och svettig. Men ska du äta tårta samma dag som du har gjort den så är det ingen fara

 10. hind skriver:

  hejm hur gör du smörkrämen? såg receptet men inte tillvägagångssättet… tack!!

  • Petra Sollén skriver:

   Smält vitchoklad och låt svalna lite. Vispa smör och florsocker med elvisp. Sedan häller du chokladen till smörkrämen medan du vispar.

 11. Amela skriver:

  Hej, jag undrar om du har nån mall till de söta hello kitty som är på muffinsen? Med vänlig hälsning Amela

 12. Stina skriver:

  Hej! Ser fin ut och tänkte prova att göra denna. Nog en dum fråga, men var ska smörkrämen respektive vitchokladkrämen vara? Vilken är det man spacklar med, och vilken är under marsipanen? För man ska väl inte blanda dem?

  • Petra Sollén skriver:

   Hej, det var kanske inte så tydligt men det är två olika recept. Vitchokladskräm är min favorit :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *